Raktártakarítás

Miért bír kiemelt fontossággal a raktártakarítás?

Sajnos sokan nem veszik ezt a kérdést komolyan, pedig kellene! A raktárakban található felgyülemlett por, kosz bizony jelentős egészségügyi kockázatokat rejt. És egy raktár esetén – a benne elhelyezett termékek függvényében – nem feltétlenül csak az allergiás megbetegedésre kell gondolni. Egy egészségügyi probléma esetén azzal szembesülünk, hogy a dolgozók kiesnek a munkából, ami pedig termelési, raktározási problémát vonz maga után. De nem csak az egészségkárosító hatások miatt szükséges a raktártakarítás. A felhalmozódott, nagyobb mennyiségű por akár tűzveszélyes is lehet az elektromos berendezések közelében. Az esetek túlnyomó többségében a raktárak nem üresen állnak, ezért különösen fontos szempont, hogy elkerüljük az ilyen kockázatokat is. Részben életvédelmi szempontok miatt, de az anyagi károk sem jelentéktelenek egy tűzesetnél. Mindezeken a kockázatokon túl, a raktártakarítás üzleti és esztétikai szempontból is fontos. A raktártakarítás, egy raktár tisztasági állapota képet ad magáról a cégről is. Ez alapján vélemény formálható annak a cégnek a termékeiről, szolgáltatásairól is. Fogalmazhatunk úgy is, hogy egy rendben, tisztán tartott raktár tulajdonképpen tükrözi az adott cég belső működését is.

Azért is beszéltünk üzleti szempontokról, mert a rendezettség tapasztalataink szerint mágnesként vonzza az üzletfeleket. Miért? Mert még egy raktár esetében is igaz, hogy az első benyomás nagyon fontos. Amennyiben a raktártakarítás folyamatosan tisztán, rendezett állapotban tartja a helyet, az azt közvetíti, hogy a cég megbecsüli, tiszteli a dolgozóit, és az ügyfeleit is.

Összegezzük röviden, pontokba szedve, hogy mik a raktártakarítás előnyei!

  • Képes fokozni a termelékenységet, hiszen a raktárban dolgozó személyek nem ütköznek folyamatosan különböző akadályokba, nem kell tartaniuk az egészségkárosítástól, és mindez kihat az aktivitásukra.
  • Szintén a hatékonyságot növeljük azzal, hogy nem kell hosszú időt azzal tölteni, hogy egy-egy fontos eszközt, tárgyat, csomagot megtaláljunk, hiszen minden a maga helyén van. Rend a lelke mindennek! – tartja a mondás.

Amennyiben a raktártakarítás rendszeressé válik, az jelentősen megnöveli az ott dolgozók hangulatát, és ezzel együtt párhuzamosan nő a cég iránti bizalom, ezzel pedig megnő a forgalom. Tehát bevételt is növelhet egy profi módon, folyamatosan elvégzett raktártakarítás.

Mit tehetünk mi az ügy érdekében?

Cégünk széleskörű, korszerű gépparkkal rendelkezik a raktártakarítás tökéletes elvégzéséhez is. Ennek köszönhetően szinte minden méretű raktárban képesek vagyunk tevékenységünk végzésére. Számunkra nem szempont a méret, így vállaljuk a több ezer négyzetméteres raktárak, és a kis alapterületű raktárak, illetve azok kiszolgáló helyiségeinek a takarítását is. A raktártakarítás során a szükséges területeket portalanítjuk, megtisztítjuk. Természetesen ebbe beletartoznak a padló, a mennyezet, a falak, a szellőzőnyílások és a polcrendszerek is.

Mi gyakorlatból tudjuk, hogy egy raktár takarítása nem mindennapi feladat. Állandó kihívást jelent, amivel folyamatosan megküzdünk, de mindig mi nyerünk!
Amennyiben szüksége van egy olyan cégre, amely profi módon tudja a dolgát, magabiztosan mozog a raktártakarítás területén és ezt referenciákkal is alátámasztja, úgy ne is keresgéljen tovább, hívjon bennünket!